Osteopatija, lečenje, fizikalna terapija Vračar, Beograd

Osteopatija

Osteopatija | Fizikalna terapija Beograd
O osteopatiji

Osteopatija ima holistički pristup u lečenju i primenu specijalnih tehnika manuelne medicine. Ostepatija je manuelni dijagnostički i terapijski postupak koji ma za cilj da dovede telo u stanje dubokog mira da se da se telo samo izleči. Poznata je u lečenju glavobolja, bolova u vratu, sportkih povreda, bolova u kičmi, nadimanja, bolova u ramenu i šaci. Ova metoda je vrlo popularna u Evropi, a nastala je sredinom 19. veka u SAD. Ima za cilj da vrati telu izgubljenu ravnotežu kako bi zadržao psihofizičko zdravlje. Bolest u telu se najčešće javlja nakon blokirane energije u određenom delu tela, a osteopatija ima za cilj da uravnoteži protok energije. Osteopatija se deli na kraniosakralnu, parijetalnu, viscelarnu.

Kraniosakralna osteopatija preko kostiju lobanje utiče na područje sakruma. Tokom primene dolazi do oslobađanja likvora koji se nalazi između kore velikog i malog mozga. Ova tehnika se može koristiti kod vrtoglavice, migrene, nesanice, sinusitisa, ukočenosti vratnog dela kičme, gastritisa.

Parijetalna ostopatija za tretiranje zglobova mišića ligamenata i kostiju.

Viscelarna ostepatija se primenjuje za tretiranje unutrašnjih organa, problema sa probavom, nadimanjem i kod menstrualnih bolova.

  • Tipovi oboljenja koje leči osteopatija - Glavobolja, bolovi u vratu, sportke povrede, bolova u kičmi, nadimanja, bolovi u ramenu i šaci.
  • Primena - Primena manuelnih medicinskih tehnika.
  • Prednosti i primene - Osteopatija uravnotežava protok energije u telu.